Energetische therapie


Klachten, van welke aard ook, zijn vaak terug te leiden naar iets wat in ons leeft en de aandacht nodig heeft, iets dat niet wordt 'gezien'. Die aandacht kunnen we onszelf geven door te voelen, niets meer dan dat. Dat klinkt misschien gemakkelijk? Dat is het zeker niet altijd. Door aandacht en inzicht in je patronen kan er heling plaatsvinden.

Aura- en chakra
Alles om ons heen heeft een energieveld; Bomen, planten, stenen en dieren. Alles om ons heen heeft een aura. Een aura heeft 7 verschillenden lagen. Elke laag heeft verbinding met een chakra. De levensenergie stroomt door de chakra’s. Elk chakra heeft zijn eigen betekenis dat te maken heeft met ons eigen leven. Door aandacht te geven aan de chakra’s kunnen we contact maken met ons fysieke lichaam en geest.

Burn-out release
Burn-out is een gevolg van langdurig teveel stress. Burn-out release helpt je wanneer je met burn-out gerelateerde klachten te maken hebt. Ik behandel niet de burn-out maar de persoon achter de burn-out. Daarom is een doorbraak snel mogelijk.

EFT
Emotional Freedom Techniques (EFT) is een techniek waar gewerkt wordt met het meridiaansysteem in je lichaam. Op 12 vaste meridiaanpunten wordt op het lichaam geklopt. Dit zorgt ervoor dat verstoringen in je energiesysteem worden opgeheven. EFT is een praktische en snelle methode om angsten en belemmerde overtuigingen te veranderen. Belemmeringen als bijvoorbeeld examenvrees, verwerken van nare gebeurtenissen of trauma's. Ook een negatief zelfbeeld kan met EFT aangepakt worden

Emotie-pressuur
We verzetten ons tegen pijn. En juist het verzet moet gestopt worden om naar de pijn toe te durven gaan. Emotie-pressuur werkt op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Ieder drukpunt in je lichaam correspondeert met een emotioneel thema. Emotie pressuur brengt je weer in contact met je lijf. Weggestopte emoties komen vrij, blokkades worden opgeheven en de energie kan weer vrij kan stromen. Emotie-pressuur activeert je zelfgenezend vermogen.

Systemisch werk/Familieopstellingen
De familieopstellingen van de Duitse therapeut Bert Hellinger helpen je om inzicht te krijgen in de plek die we in onze familie, in onze ‘systemen’ innemen. Het is een methode die, zonder veel woorden, ons laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien én wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit verstrikkingen. Het is ook een manier van naar de wereld en het leven kijken: zonder oordeel, zonder dat het een beter is dan het ander.

Healing (Reiki)
Vergelijkbaar met een massage in het energieveld. Door energie te laten stromen naar energetische blokkades (vaak pijnlijke plekken) kun je al snel verlichting ervaren. Deze behandeling wordt vaak in combinatie met andere behandelingen toegepast omdat alleen een healing de oorzaak niet weghaalt, maar is vergelijkbaar met een pleister op de wond.

Hoogsensitiviteit
Ben je hoogsensitief (HSP) dan heb je een groot ontvankelijk energieveld. Je vangt veel prikkels op en geeft snel energie weg aan anderen. In deze behandeling leer je beter voor jezelf te zorgen. Visualisaties kunnen daarbij helpen. Leer je voor te stellen dat je in gedachten een glazen bel om je heen vormt, waardoor je minder open staat voor energie van anderen. Lees meer: www.nieuwetijdskinderen.nl


Reading
Vanuit mijn helderweten en voelen deel ik de boodschap die ik doorkrijg met jou. Een healing of reading is voor iedereen anders en uniek. Dat wat jij op dat moment nodig hebt voor verdere groei en ontwikkeling, dat ontvang je. 

Innerlijk kind werk
‘Innerlijk kind’ staat voor oude onverwerkte gevoelens en emoties uit de kindertijd. De tijd dat we nog afhankelijk waren van onze opvoeders. Soms zijn de gevoelens en emoties te groot om te verwerken. Of ze worden afgekeurd door de opvoeders. Dan wordt deze emotie niet verwerkt of rechtgezet en blijft er een stukje kind in ons dat niet meegroeit. Vanuit je volwassen positie maak je contact met die ervaringen die je weerhouden om in je kracht te gaan staan. Innerlijk Kind werk is gericht op het herkennen en verwerken van die ervaringen en deze een plek te geven waardoor groei weer mogelijk is.

De helende reis
Gebaseerd op het boek van Brandon Bays maken we een reis naar jouw kern. Onderweg zakken we door verschillende lagen van emoties heen en komen we uit bij jouw unieke kern. Jouw bron. In contact met deze bron sta je dicht bij jezelf en kun je putten uit je eigen wijsheid!