Massages


Een massage helpt je te ontspannen. Wat is er nu fijner dan jouw lichaam centraal in een fijne, rustige†en mooie omgeving. Massage is een van de oudste vormen van lichaamswerk. Aanraking van handen met aandacht werkt rustgevend en brengt je meer in contact met jezelf en je gevoel.

Door de speciale technieken en de zeer zuivere olieŽn is de raindrop†massage helend, helpend en ontspannend. De werkzame stoffen vinden hun weg naar binnen en werken daar in op de plekken die dat nodig hebben. De olie is zo puur dat alleen de geur al†wonderen doet. Gun†jezelf deze verrassende massage en geniet†nog lang van de effecten hiervan.

Een holistische massage is een diepgaande en effectieve massage, die gegeven wordt vanuit de visie, dat lichaam, geest en gevoelens in onderling verband met elkaar staan en elkaar beÔnvloeden. Door vanuit de holistische visie naar het lichaam te kijken is er in de massage niet alleen aandacht voor het lichaam, maar ook voor de gevoelens en gedachten van de mens als geheel.

Spierspanning is nodig om bijvoorbeeld stress op te vangen, gevoelens van boosheid of verdriet binnen te houden, vol te kunnen houden, een nare ervaring†weg te duwen of te overleven in bedreigende situaties. Deze spanning kan verschillende fysieke klachten veroorzaken, bijvoorbeeld hoofdpijn, nek-, rug- en schouderklachten en vermoeidheid. In de massage is het niet de bedoeling de klacht en/of spanning zo snel mogelijk op te lossen. Ik laat je ervaren hoe het is om er juist aandacht aan te schenken. Door middel van aanraking, aandacht en (diepe) druk op de spanningsplekken maak jij contact met het gespannen gebied en ervaar je door de spanning heen welke gevoelens en gedachten in je lichaam vastgehouden zijn. Onderliggende gevoelens van pijn, verdriet of boosheid kunnen weer toegelaten worden†en een plek krijgen. Het resultaat daarvan is, dat je opgebouwde spanning kunt loslaten. Deze spanning heb je niet meer nodig om pijn, verdriet of boosheid weg te drukken of vast te houden.†

Holistische massagetherapie is niet primair gericht op ontspanning of om de klacht weg te masseren, maar heeft de intentie om met aandacht te ervaren wat er allemaal gebeurt tijdens een behandeling.†Het bewust worden van wat NU is. Ons lichaam is in staat emoties en gevoelens op te slaan, vast te houden en weer los te laten. Door je bewust te worden van en te accepteren hoe je je op dat moment voelt en hoe je leven er op dat moment uit ziet, ontstaat er ruimte. Door inzichten die je hierdoor krijgt in het NU kun je leren nieuwe stappen te zetten of andere keuzes in je leven te maken.